Gedoog hoop en liefde!Net op het moment dat 3 grotere producties achter de rug waren, belde de productie van de VARA met de vraag of we nog tijd hadden voor wat muziekproducties voor de oudejaarsconference "Gedoog hoop en liefde!" met daarin o.a. Erik van Muiswinkel, Thomas van Luyn, Mike Boddé, Jeroen Woe, Niels van der Laan, Sanne Wallis de Vries, Ronald Goedemondt, e.a.

Zo had cabaretier Mike Boddé het waanzinnige idee om een flink wat verwarring te schoppen in het "Wilhelmus", want hoe vaak zie je op televisie mensen hun mond maar wat op en neer bewegen, terwijl ze de tekst niet kennen. Tijd voor Mike Boddé om samen met Remko Rijpkema de moeilijkheidsgraad nog wat meer op te schroeven. Er werden wat andere volksliederen en hymnen bijgehaald, even flink door elkaar gehusseld, wat onlogische modulaties toegevoegd.... en daar was het resultaat:

Bekijk een fragment van "Wilhelmus" op de site van VARA/HumorTV.

Het oudejaarsprogramma werd afgesloten met het Wilderslied (Alles wordt beter en goedkoper). Hiervoor zorgde EDS Music voor een arrangement à lá André Rieu. In de loop van de creatieve ontwikkelingen werden de nodige aanpassingen gedaan. Het grote voordeel van onze werkwijze is dat eigenlijk bijna alles mogelijk is en de creatieve ideeën van de cabaretiers snel vertaald kunnen worden in hoorbare resultaten met de juiste sound. Zo kan in korte tijd het optimale resultaat worden verkregen.

Bekijk het "Wilderslied" op de site van VARA/HumorTV.

Als de prodcties er dan op zitten en de uitzending is geweest, is het altijd wel goed om te lezen dat er ook in de media positief over wordt geschreven.

Volkskrant: "De afsluiting was fenomenaal!"
Telegraaf: "De makers slagen er in het publiek op het einde te verrassen met een bijzondere uitsmijter. Dat is vakwerk."

Copyright EDS Music - Alkmaar - www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

Copyright EDS Music - Alkmaar
www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

 

Designed by EDS Music