Ron Boszhard en SinterklaasVoor "De verdwenen pakjes van Piet", de Sinterklaasmusical van Ron Boszhard schreef Remko Rijpkema de muziek van de liedjes uit die voorstelling. De liedjes werden niet alleen met veel enthousiasme door Ron Boszhard ontvangen, maar ook door de kinderen die de voorstelling bezochten. De liedjes waren zo geschreven dat de kinderen in de zaal snel mee konden zingen. Na afloop van de voorstelling zongen de kinderen de liedjes nog steeds!

De teksten van de liedjes werden geschreven door Ron Boszhard zelf. Hij stuurde deze weer naar Remko van EDS Music en hij schreef op de tekst de muziek. Vervolgens wordt er dan wat heen en weer gebeld en gemaild over de tekst, want uiteindelijk moet het perfect in elkaar gaan passen, waarvoor een paar kleine tekstaanpassingen noodzakelijk zijn.
Uiteindelijk is er dan een nieuw Sinterklaaslied ontstaan. En, zoals bij bijna elk Sinterklaasliedje, hoort daar een kinderkoor bij. Hiervoor werd basisschool De Regenboog uit Alkmaar benaderd. Daar werd een selectie gemaakt uit de beste zangstemmen, waarna de opnames op school konden plaatsvinden.

Tot slot werd het geheel gemixt en gemasterd en de nieuwe liedjes konden worden gezongen in de vele theaters in het land.

Hieronder een impressie van de voorstelling met daarin de liedjes. 

Copyright EDS Music - Alkmaar - www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

Copyright EDS Music - Alkmaar
www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

 

Designed by EDS Music