Slide background

Beluister hier de verschillen....
Stem filteren of Opnieuw inspelen

Karaoke

Instrumentale versies

Orkestbanden

Voordelig - Snel - Steeds betere kwaliteit

Stem uit muziek filteren

Professioneel - Hoogste kwaliteit - Flexibiliteit

Instrumenten opnieuw inspelen

Orkestbanden produceren wij op 2 verschillende manieren: 

 • Professionele orkestband
 • Stem filteren uit de muziek

Stem uit de muziek filteren (Voice Killer)

Het filteren van de stem uit de muziek gaat tegenwoordig vele malen beter dan een aantal jaren geleden. 

Lever ons het origineel en wij filteren de stem er uit. Hoe beter de kwaliteit is van wat je aanlevert, des te beter is het resultaat. 
Omdat we vooraf niet kunnen garanderen dat het resultaat bruikbaar is, kunnen we vooraf zonder verplichting een fragment sturen van het resultaat. Ben je tevreden? Dan kun je een bestelling plaatsen en filteren wij het hele nummer. Het resultaat sturen we standaard als hoge kwaliteit mp3 (320 kbps). Heb je liever een ander bestandsformaat? Laat het ons weten.

Orkestband door stem filteren:

 • voordelig
 • snelle levering
 • vaak prima om mee te repeteren
 • geschikt voor optredens tijdens familie- of bedrijfsfeesten
 • achtergrondkoor wordt vaak ook meegefilterd 
 • minder/niet geschikt voor professioneel gebruik 
 • toonhoogte en tempo eventueel een klein beetje aan te passen

Wil je een orkestband voor professioneel gebruik? Dan is investeren in een professionele orkestband aan te bevelen.

Beluister hieronder enkele voorbeelden, waarbij je eerst het origineel hoort, daarna de gefilterde versie, gevolgd door een professionele orkestband.

Instrumenten opnieuw in (laten) spelen

Wil je een echt goede professionele orkestband laten maken? Dan is het opnieuw in laten spelen van de instrumenten de enige echte goede optie. In de meeste gevallen proberen we zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Het succes van een song is namelijk vaak niet alleen afhankelijk van de tekst en de compositie, maar ook van de sound van het nummer. Een specifiek geluid kan de herkenbaarheid van een nummer bepalen en daarmee soms ook het succes. 
In de meeste gevallen proberen we zo min mogelijk personen bij de productie te betrekken om zo de kosten laag te houden. Veel instrumenten kunnen prima met synthesizers en samplers ingepseeld worden. Maar voor bijvoorbeeld herkenbare gitaarpartijen kiezen we er bijna altijd voor om hiervoor een gitarist te vragen. En ook die gitarist zoekt naar de juiste sound van de gitaar.

Voordeel van deze werkwijze is dat je vooraf goed kunt inschatten wat je kunt verwachten van de orkestband. Het eindresultaat komt altijd in de buurt van het origineel. Geen enorme verrassingen dus. 
Maar een ander voordeel van instrumenten opnieuw inspelen is dat het ook helemaal anders kan! Als wij een orkestband in opdracht produceren kunnen we rekening houden met alle muzikale wensen:

 • andere toonsoort is mogelijk
 • ander tempo is mogelijk
 • het nummer inkorten of verlengen
 • andere instrumentkeuze
 • compleet andere stijl
 • wel of geen achtergrondkoortjes

Orkestbanden van eigen nummers

Schrijf je zelf teksten en/of muziek? Wij kunnen daar samen ook een mooi arrangement van maken met bijbehorende orkestband.  Hierbij is het proces wel iets anders dan bij het "namaken" van een bestaand nummer. Belangrijke overeenkomst is wel dat we ook hier niet alleen aandacht besteden aan het arrangement, maar ook aan de sound. Met die sound kunnen we alle kanten op: van dance tot scheurende gitaren, van een symfonie orkest tot gesamplede drumbeats. Het kan allemaal. 

En als we dan toch bezig zijn met de orkestband, is het nog maar een kleine stap om ook de leadzang op te nemen. 

Wil je graag een eigen song maken met een lekkere sound? Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Waarom Orkestbanden van EDS Music?

EDS Music heeft zeer ruime ervaring in het produceren van orkestbanden. Al vele zangers, zangeressen en gezelschappen treden met veel succes op met onze orkestbanden of hebben deze gebruikt voor cd-opnamen. Jarenlang produceerden wij wekelijks de orkestbanden voor het programma Kopspijkers (VARA) en Koppensnellers (Tapla), maar ook voor o.a. Henny Huismans SoundmixshowStarmaker, Popstars, Koefnoen, Idols.

Ook in het theater zijn al diverse topproducties door ons van orkestbanden voorzien, waaronder "Lang en Gelukkig" (Ro-Theater), "Moord in de Kerststal" (Ro-Theater), "Sneeuwwitje van Oranje", "Alex in Winderland" en vele andere producties. Voor de musicals "Sweeney Todd" en "Little Shop of Horrors" hebben wij ook ALLE orkestbanden geproduceerd. Deze zijn aanvraag beschikbaar. 

Beluister hieronder een compilatie van verschillende stijlen orkestbanden die wij in opdracht hebben geproduceerd:

Demo van Sweeney Todd (deel 1):

Demo van Sweeney Todd (deel 2):

Demo van Little shop of Horrors:

 

 

Copyright EDS Music - Alkmaar - www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

Copyright EDS Music - Alkmaar
www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

 

Designed by EDS Music