Met de hele school of één of meerdere klassen een cd opnemen is ontzettend leuk en origineel. Een paar weken na de opnames op school zijn de cd's klaar en kun je je eigen cd toevoegen aan je cd-collectie. De cd is uiteraard ook heel leuk voor vaders en moeders, opa's en oma's, ooms, tantes en verder iedereen die graag zo'n cd zou willen hebben.

Niet alleen leuk voor leerlingen, ook interessant voor school.
  • Professionele begeleiding van begin tot eind.
  • De leerkrachten hoeven zich voor dit project niet voor te bereiden, omdat alle liedjes op oefen-cd's (of cassettes) worden voorgezongen. Maar uiteraard is er voor de muzikale leerkrachten ook bladmuziek beschikbaar.
  • Het project is leuk voor iedereen; zowel voor de leerlingen als voor de leerkrachten. Onze entertainer zorgt voor een stukje vermaak in de rol van "De Platenbaas".
  • Het hoeft de school niets te kosten! Vergelijk het met een schoolfoto, waarbij de ouders (maar ook opa's en oma's, vrienden, buren, etc.) hun eigen cd kopen.
  • Het kan de school zelfs geld opleveren, wanneer de school bijvoorbeeld extra cd's verkoopt op bijvoorbeeld een fancyfair. Omdat een deel van het cd-doosje benut kan worden voor het vermelden van sponsors, kan een deel van de opbrengst ten goede van de school of een goed doel komen.
  • Met de juiste inspanning kan het de school ook nog een stukje leuke publiciteit opleveren. Denk hierbij aan een leuk stukje in de krant of zelfs op tv!

 

De kosten voor dit project zijn zeer laag!

Voorbeeld:
Bij een afname van 240 cd's met daarop 8 leuke liedjes, bedragen de totale kosten voor dit project slechts € 7,= per cd!!! (een gemiddelde cd in de winkel is duurder!)

Het spreekt voor zich dat de prijs per cd omlaag gaat bij afname van grotere aantallen en ook kleinere aantallen behoren tot de mogelijkheden. Aangezien ook alle opa's en oma's, ooms en tantes, vrienden, etc. een cd willen, zijn grotere aantallen in veel gevallen realiteit.

CREATIEVE TIPS:
  • Bij de prijs zit een standaard grafisch ontwerp (met o.a. de naam van de school etc.) van het cd-doosje inbegrepen, maar het is natuurlijk ook leuk om de kinderen zelf het hoesje te laten ontwerpen.
  • Een deel van het cd-doosje kan benut worden voor vermelding van sponsors, waardoor de cd uiteindelijk nog minder kost.
Iedereen die meezingt is ook te horen op de cd!

Alle liedjes zijn onderverdeeld in drie gelijke stukken. Je kun dus elke klas een liedje laten zingen, waarbij die klas in drie groepen wordt verdeeld. Als een klas bijvoorbeeld uit 30 leerlingen bestaat, zingen er dus steeds 10 kinderen tegelijk. Omdat de opnames stereo zijn, wordt dit ook nog eens verdeeld over 5 kinderen links en 5 kinderen rechts. De stemmen van de kinderen verdwijnen dus niet in de grote massa.

 

Copyright EDS Music - Alkmaar - www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

Copyright EDS Music - Alkmaar
www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

 

Designed by EDS Music