Voetbalhits-150In twee weken tijd kwamen er maarliefst 3 voetbal liedjes uit de studio van EDS Music. Zanger Ben Hoogeveen, duo De Vliegende Viltjes en De Party Kings vonden het tijd om in te spelen op de WK-2010 en deels ook de EK-2012. Bij alle 3 nummers betrof het nieuwe teksten op bestaande nummers, maar dan wel in een nieuwe "sportief" jasje.

Ben Hoogeveen

Ben Hoogeveen had al eerder het nummer C'est la vie opgenomen. Destijds kwam Remko Rijpkema al op het idee om daar een nieuw arrangement van te maken. Deze belandde dan ook op de uitgebrachte single-cd. Toen het WK in beeld kwam, schreef Ben Hoogeveen een nieuwe tekst op het nummer.

Van C'est lavie....
cestlavie-voorkant-150 
...Naar Kampioen 2010...
kampioen-voorkant-150 
...Naar Kampioen 2012.
Ben-Kampioen-2012-150 

Troskompas-WK-Hits-250

 

Nadat we toestemming van de oorspronkelijke uitgeverij hadden gekregen om het nummer uit te brengen, werd de al eerder geproduceerde orkestband voorzien van nieuwe koortjes, zong Ben de leadpartijen in en na het afronden van de mix, kon de nieuwe single de productie in.
De TROS was een van de omroepen die er zeer enthousiast over was en besloot de single op te nemen op een verzamel-cd.

 

de Party Kings

Party-Kings-150Het duo Richard en Marcel wilden hun feestrepertoire eens flink uitbreiden, maar dan het liefst niet met de feesthits die je in de meeste gevallen hoort. Om maar meteen bij veel mensen in de smaak te vallen, werd er onder de naam "de PARTY KINGS" gestart met een voetbal-hit, waarbij een bestaand nummer werd omgebouwd tot een voetbalkraker. De tekst werd geschreven door Remko Rijpkema, die tevens de arrangementen voor z'n rekening nam.
Om de juiste voetbalsfeer op de cd te krijgen nodigden Richard en Marcel al hun vrienden uit om als voetbalfans mee te zingen op hun single. Hiervoor werd een grote garage omgebouwd tot café (voor de gezelligheid) en studio (voor de opnames). EDS Music kwam met de mobiele studio langs voor het verzorgen van de muziek (voor de gezelligheid) en natuurlijk voor het maken van de opnames (voor de single).

Als klap op de vuurpijl werd er een paar weken daarna een stadion geregeld waar de videoclip werd opgenomen. De hele productie op zich was al een groot voetbalfeest!

De Vliegende Viltjes

Vliegende-Viltjes-150Het duo Jan Sjouwerman en Patrick Goezinne vormen het feest-duo "De Vliegende Viltjes". Ook zij wilden een WK-single opnemen. Zij hadden een eigen tekst geschreven op de melodie van "Ik heb de hele nacht liggen dromen" van Wolter Kroes. Aanvankelijk waren ze in een andere studio al begonnen aan de productie, maar hadden bijna de moed verloren, omdat het eindresultaat niet in de buurt leek te gaan komen van hun wensen.
Totdat zij door Special Artist Agency werden doorverwzen naar EDS Music. Daar bleek dat het zelfs nog leuker, beter en pakkender kon worden dan ze hadden gedacht. Er werd een lekker arrangement geproduceerd en ook voor deze productie werden vrienden en fans uitgenodigd om mee te zingen in het voetbalkoor. Voor deze opnames werd Café Bolle Frank in Zaandam omgebouwd tot studio.
Het resultaat is te horen in onderstaande videoclip. 

Copyright EDS Music - Alkmaar - www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

Copyright EDS Music - Alkmaar
www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

 

Designed by EDS Music