Remko-Kopspijkers-KoppensnellersVoor het programma Kopspijkers van Jack Spijkerman bij de VARA produceerde EDS Music de orkestbanden voor de muzikale parodie. Elke week weer op scherp, in de startblokken voor een nieuwe productie.

Omdat het cabaret graag zo actueel mogelijk was, wisten wij soms pas de donderdag vóór de uitzending welke muziek geproduceerd moest worden. 

Het is zelfs al een keer voorgekomen dat er pas vrijdag om 16.00 uur werd besloten van welk nummer een orkestband nodig was. Tot in de kleine uurtjes werd er aan de productie doorgewerkt, want op zaterdagochtend moest alles klaar voor de opname zijn.

Toen Jack Spijkerman door John de Mol werd gevraagd om mee te doen aan het nieuwe 'Talpa-avontuur', stopte het programma Kopspijkers bij de VARA om vervolgens onder de naam Koppensnellers verder te gaan op de nieuwe zender Talpa (10).
Een nieuwe tv-zender, nieuwe programmanaam, nieuw decor....en.... Nieuwe leverancier voor de muziek? Nee, de muziek mochten wij blijven verzorgen. Sterker nog: het ging nog een stap verder met sounddesign en het leveren van verschillende jingles. Ook werd Remko Rijpkema ingeschakeld om tijdens de muzikale parodieën de eindmix voor televisie te verzorgen. Zo had niet alleen de orkestband de sound van het origineel, maar de hele productie.

bohemian-01 
Hoogtepunt was elkseizoen ook wel weer de oudejaarsshow, waarvoor supervideoclip werd geproduceerd. Een van die clips was bijvoorbeeld een parodie op Bohemian Rhapsody van Queen. Het ingewikkelde koorwerk werd door EDS Music op lokatie opgenomen met cabaretiers Alex Klaasen en Sanne Wallis de Vries. De dag daarna werd de clip opgenomen en in de week daarop maakten we de eindmix in onze studio.

 

Copyright EDS Music - Alkmaar - www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

Copyright EDS Music - Alkmaar
www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

 

Designed by EDS Music