Kopspijkers Jaaroverzicht

Het jaaroverzicht van Kopspijkers was toch wel elk jaar een hoogtepunt, waarbij van alles uit de kast werd getrokken voor een topproductie. Bij deze producties werd niet alleen de orkestband door EDS Music gepoduceerd, maar werden ook de multi-track opnames op locatie en de eindmix verzorgd om zo een waanzinnige videoclip te kunnen maken. Remko Rijpkema adviseerde ook bij muzikale aspecten in beeld.

De productie kwam meestal in de tweede week van december op gang. De ideeën en mogelijkheden werden doorgesproken. In de meeste clips moesten verschillende cabaretiers verschillenden personages imiteren en zelfs duetten met zichzelf zingen. Om alles zo echt mogelijk te laten lijken, mocht er niet geplaybackt worden. Alles moest live! Gelukkig hebben we bij EDS Music de kennis en ervaring in huis om daar de oplossingen voor te bieden. Er werd van elke setting een opname gemaakt en over verschillende tracks verdeeld. De cabaretiers werden langs de kap en grime gestuurd om er als een ander bekend persoon vandaan te komen. Dan vonden de opnames voor de personages plaats en werden de cabaretiers weer omgetoverd tot weer een ander persoon. Na elke opname moesten we er zeker van zijn dat alles er goed op stond. Van alles werd direct een back-up gemaakt. Als Thomas van Luyn was geschmikt, gekapt en gekleed als Pieter van Vollenhoven en daarna als Remkes, is het niet handig als daarna Pieter van Vollenhoven toch weer over moet. Alles moest binnen een bepaalde tijd klaar zijn. Tijd voor fouten is er op zo'n dag niet. 

Als alles er na zo'n opnamedag op staat wordt er snel een ruwe audiomix gemaakt voor de beeldmontage. Tijdens het monteren van het beeld, werken we bij EDS Music aan de audiomix. Als de mix bijna klaar is, kijken we naar de voorlopige beeldmontage. We contoleren dan of de sfeer van het beeld en het geluid met elkaar overeenkomen. Soms moeten er hier en daar nog wat extra effecten bij om e.e.a. een beetje aan te dikken.
Dan wordt de definitieve audiomix gemaakt en onder het definitieve beeld geplaatst.

Rond kerst vierden we dan oud en nieuw tijdens de opnames in Het Werkteater. Erg gezellig, lekker sfeertje en.... een paar dagen later is het pas oudejaarsdag en beleef je alles weer opnieuw. 

Copyright EDS Music - Alkmaar - www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

Copyright EDS Music - Alkmaar
www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

 

Designed by EDS Music